Vereniging Lakenvelder Runderen

Deze site wordt beschikbaar gesteld door Vereniging Lakenvelder Runderen.

Lakenvelders leveren vlees, kaas, melk en ijs van uitstekende kwaliteit. De koeien kunnen op een bescheiden rantsoen in natuurweiden gehouden worden en hebben weinig ingrepen (zoals keizersnede of klauwverzorging) nodig om gemakkelijk en gezond oud te worden. Lakenvelder producten zijn daarom smaakvol, lokaal geproduceerd en hebben een duurzaam karakter! Dat zetten we graag op de kaart zodat iedereen ervan kan genieten en daarmee wordt dit Oud-Hollandse koeienras behouden voor de toekomst.

Met het bewaken van de kwaliteit en de raszuiverheid van de aangeboden producten ondersteunt de Vereniging Lakenvelder Runderen de beschikbaarheid ervan voor consumenten en horeca.

Verschillende Lakenvelderfokkers zijn succesvol met boerderijverkoop van hun producten aan consumenten. Als Erkend Lakenvelder Leverancier werken ze samen om smaakvolle producten direct van de boerderij beschikbaar te stellen voor consumenten. Ieder op zijn eigen manier met aandacht voor het welzijn van de dieren en het landschap.

Zo zijn wij niet alleen hoeders en beheerders van het cultureel- en boeren erfgoed maar ook van een stukje culinair erfgoed.

Voor meer informatie neem contact op met:info@lekkerlakenvelder.nl