Vereniging Lakenvelder Runderen

Deze site wordt beschikbaar gesteld door Vereniging Lakenvelder Runderen.

Lakenvelders leveren van nature vlees en melk van uitstekende kwaliteit. Ze kunnen op een bescheiden rantsoen in natuurweiden gehouden worden en hebben weinig ingrepen (zoals keizersnede of klauwverzorging) nodig om gemakkelijk en gezond oud te worden. Lakenvelder rundvlees is dan ook een mooi, lokaal en duurzaam product. Dat zetten we graag op de kaart om nu van te genieten en te behouden voor de toekomst.

Met het bewaken van de kwaliteit en de raszuiverheid van het aangeboden vlees ondersteunt de Vereniging Lakenvelder Runderen de beschikbaarheid van Lekker Lakenvelder Vlees voor consumenten en horeca.

Verschillende Lakenvelderfokkers zijn succesvol met boerderijverkoop van Lakenvelder Vlees aan consumenten. Als Erkend Leverancier Lakenvelder Vlees werken ze samen om goed vlees direct van de boerderij beschikbaar te stellen voor consumenten. Ieder op zijn eigen manier met aandacht voor het welzijn van de dieren en het landschap.

Zo zijn wij niet alleen hoeders en beheerders van het cultureel en boeren erfgoed maar ook van een stukje culinair erfgoed.

Voor meer informatie neem contact op met:info@lekkerlakenvelder.nl