In 2018 hebben we onze bedrijfsvoering gewijzigd en zijn we gestart met het houden lakenvelder runderen. We zijn nog altijd blij met deze keuze. Niet alleen omdat dit levend erfgoed een fraai gezicht is, maar ook omdat het hele lieve makke dieren zijn. De dieren lopen het hele jaar buiten waar ze kunnen grazen in de kruidenrijke graslanden. Daarbij hebben ze vrij toegang tot een ruime schuilstal, waar ze kunnen schuilen of de schaduw kunnen opzoeken. In de winter worden de dieren bijgevoerd met hooi. Ook krijgen ze een klein beetje op natuurlijke wijze eigen geteelde Rogge.

In het voorjaar krijgen de koeien een kalfje. Dit kalfje blijft tenminste 4 maanden bij moeder in de wei lopen.
Natuurlijk kunnen we niet alle dieren zelf houden. Soms worden er dieren verkocht aan collega-lakenvelderhouders. Ook worden er dieren geslacht. Steeds vaker kregen we vragen over ons vlees en zijn we begonnen met verkoop vanuit huis. In tegenstelling tot de meeste huisverkopers, verkopen wij geen vleespakketten maar kunnen mensen zelf aangeven wat zij willen kopen. Wij vinden dat mensen die alleen biefstuk willen kopen niet verplicht moeten worden om ook ander vlees af te nemen.
Al ons vlees heeft tenminste 3 weken kunnen rijpen voordat het wordt versneden en vacuümverpakt wordt diepgevroren. Bestellen kan via de website en op vaste afhaaldagen worden opgehaald. We versturen geen vlees omdat we dan niet kunnen instaan voor de kwaliteit en dat is juist waar we zo trots op zijn.
Nieuwsgierig: www.MaliskampBuiten.nl!

Paul en Ingrid van Helvoort

Maliskamp Buiten
Maliskampsestraat 63a
5248 NR Rosmalen Noord-Brabant
Nederland